Сочна торта со афион и ореви (посно)
Едноставна, сочна и многу вкусна.
Подготовка на пандишпанот.
Промешајте ги наведените суви состојки во длабок сад. Додајте ги киселата вода и маслото и убаво изматете со миксер. Смесата ставете ја во тава обложена со хартија и печите на 200 степени околу 15 минути.
- Кога пандишпанот ќе се олади, пресечете го на половина
Фил
Ставете ги водата и шеќерот да зовријат. Додадете го гризот и постојано мешајте со лажица додека да се згусни. Додадете ги и афионот и оревите сецкани и промешајте.
Првата половина од пандишпанот потопете ја со шербетот. Ставете го филот врз пандишпанот. Одозгора ставете го другиот дел од пандишпанот и исто потопете го со шербетот. Одозгора декорирајте по желба.
На здравје!
Лиценца: Сите права се задржани