23
мар
2012
Сникерс тригони
Маргаринот се мати со јајцата, се додава шеќерот, па бисквитите и кикирите и се убаво се меси со рака. Во калап или ако немате триаглест калап за обликување, со помош на картон обложен со фолија обликуваме триаголник ролат. Го премачкуваме со чоколадна глазура растопена на тивок оган од сите состојки каде се наведени со мера лажици и чоколадото и оставаме во ладилник да се стегни. Потоа сечиме на тенки парчиња и служиме.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
e, сега, да кажам и ова: состојките ги имав наведено по ред и наслов за чоко глазурата имаше исто така, но, верзијата излезе без составот за чоколадо, па пробав да го изменам и тоа 3 пати - каша-попара се стори се!:))) така да, пробав во подготовката да наведам кое каде спаѓа. се надевам дека ќе е јасно. ако не, тука ме мене ;)