31
јул
2013
Слатко кари со шницли од грашок и јаболко
Кромидот и лукот се запржуваат во загреано тавче. Се додаваат бататите, жолтата бабура, кари во прав, млекото и солот. Се вари на умерен оган. На крај се додава јаболко исецкано на коцки.
Во меѓувреме се вари грашокот. Кога е готов, се пасира или миксира со стапчест миксер. Во посебен сад ставаме едно јајце и брашно (две лажици), мешаме, го додаваме испасираниот грашок, сол и бибер. Ја мешаме целата содржина од која формираме ќофтиња кои ги пржиме во тавче на загреано масло на умерен оган. Се сервира заедно со карито.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ubava hrana ubavo se slika :)