1. Малините се пасираат малку со вилушка
2. Во друг сад истото се прави и со јагодите
3. Во пасираното овошје се додава и шеќерот и киселото млеко
4. Настрана се мати слатката павлака или пак таа може да се замени со 2 шлаг крема матени или пак со 3 + 3 белки од јајце со по 10 лажици шеќер изматени
5. Смесата со малини, шеќер и кисело млеко се меша со шлагот и нежно се меша со лажица и се замрзнува
6. Истото се прави и со смесата со јагоди, шеќер и кисело млеко - се меша со другите 150 мл матена слатка павлака или шлаг
7. Двете смеси се замрзнуваат

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани