13
мар
2013
Свински ребра со кцана сол
Кцаната сол е типична за североисточниот дел на Македонија. Има преубав вкус, одлично се вклопува со многу јадења. Јас овојпат решив да испробам каков вкус би имале ребрата печени само со оваа сол. И резултатот повеќе од очекуваното....сочни ребра со преубав вкус.
Подготовката е сосема едноставна
Во најлонска фолија за печење ставете ги ребрата кцаната сол и малку црн бибер. Убаво Протресете ја фолијата и затворете ја добро. Фолијата со ребра ставете ја во плекче и печете на 200 степени, 1 час.
На здравје!!!
Лиценца: Сите права се задржани
Супер,ова за ко ќе ме мрзи и мене :)
uste ednas se vrativ na slikata me drazni vo ovie kasni saati:)
Slobodno napraj gi za rucek ke im se iznagostite:)))