1. Се печат пиперките, доматите и патлиџанот и се лупат.
2. Во аван се толчи лукот со солта.
3. Во аван се толчат пиперките, доматот и патлиџанот.
5. Се мешаат сите состојки и уште еднаш се толчи.
6. На страна се загрева масло и се истура врз пинџурот.
На здравје!!!
ПС
- Имам правено и со мелени пиперки, домати и патлиџани, ама не е тоа тоа. Значи само толчени.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани