28
фев
2014
Пилешки увијачи со ајвар и ориз под фолија
Прво подгответе го оризот.
Рерната загрејте ја на 220 степени.
Кромидот ситно исечкајте го и испржете го на малку масло. Додадете го оризот и пржете додека не се одвојат зрната. Посолете и побиберете, налијте ја ВРЕЛАТА вода и затворете го тавчето со фолија. Печете 20 минути на 200 степени, а потоа исклучете ја рерната и оставете го внатре уште 20 минути.
Пилешкиот стек исечете го на половина по дебелина за да се добие едно големо тенко парче месо. Ако има потреба истенчете го со чук. Посолете го и намачкајте го со ајвар. Свиткајте го како ролат и прицврстете го со чепкалки.
Готовите увијачи испржете ги во малку масло на средно јак оган.
Пријатен апетит!
Лиценца: Сите права се задржани
Лили, се надевам ќе ви се допадне ручекот :)))