Палачинки со тиква
Со миксер се матат водените состојки и на нив со лажица им се додаваат предходно измешани сувите.
Смесата се остава да одстои еден час и потоа се печат на тавче.
Треба да дојдат во дебелина како американските палачинки, но јас ги сакав вака потенки. Место 350 гр млеко, ставив 200 гр и додадов уште 200-250 гр вода. Тиквеното пире ми беше од варена тиква и оставено поводесто, па ако ги сакате и вие вака потенки регулирајте со додавање на водата
Одлични се филовани со пудинг(мене така највкусни), некој крем или како на сликата-пасирана банана, сок од половина портокал (ако не ви е благо додајте си шеќер) и 2 лажици млеко проварете ги на тивок оган, додека се добие саканата густина. Место сок од портокал, бананата мижите да ја комбинирате и со киви на пример...
Лиценца: Сите права се задржани
Lili, tikvata poveke izgleda mekost mu dava. Vkusot e od celiot spoj na sostojkite, no tuka najpoveke se istaknuva cimetot.
Svetle, so zdravje da si go koristis tavceto so mnogu vkusni palacinki :)
Pozz do site ***