21
јун
2014
Ослич со прелив од сенф и магдонос
Рибите се чистат, се посолуваат со сол и црн бибер.
Во тавчето за печење се ставаат оцетот и маслото и потоа се редат рибите.
Тие се премачкуваат со сенф.
Тавчето се покрива со фолија и се ставаат во рерна да се испечат, на 200 степени се додека не бидат добро испечени.
За преливот
Се сецка магдоносот и во него се додава маслото, исецканиот лук и сенфот.
Одкако ќе бидат готови рибите врз нив се премачкува од преливот. Се ставаат повторно во рерна но овојпат непокриени и се оставаат додека да се подиспечат, додека преливот да добие темно златна боја.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови