Медаљони со сирење
Медаљониве се како памук.
Многу убаво тесто за работа е, и многу се меки, вкусни...
Топла препорака да ги подготвите.
Во топлото млеко го ставме шеќерот, лажиче брашно и квасецот.
Промешуваме и оставаме да се активира.
За тоа време ги соединуваме дробеното сирење и белките.
Тука по сопствен вкус може да се додаде оригано, буковец....
Во вангличка ги ставаме активираниот квасец, сол, масло, пециво.
Промешуваме и додаваме постепено брашно.
Замесуваме средно меко тесто.
Го покриваме со прозирна фолија и оставаме да се дуплира.
Втасаното тесто го делиме на половина, формираме две топки.
Од секоја топка расукуваме кори со дебелина, одприлика на 4-5 мм.
Со помош на чаша за млеко вадиме кругови.
Ги редиме во два плеха,
Сега со дното на мала ракиена чашка во средината на секое кругче правиме мало кругче.
Со четка ги премачкуваме краевите на кругчето со жолчки, во кои може да се додаде и малку масло , за сјај.
Посипуваме сусам.
Во средината ставаме фил од сирење.
Ја уклучуваме релната да се загрее, а за тоа време медаљоните ќе втасаат.
Ги печиме одприлика по 20 минуути, на 200 степени, односно додека не заруменат.
Врз плеховите, од кога се испечени медаљоните ставаме чиста кујнска крпа .
Така нека одстојат по 5 минути.
Потоа го сервираме ова превкусно пециво.
Лиценца: Сите права се задржани
Da gi napravis preubaj se
Pozzzzz
Navistina Se prekrasni
Ete nauciv i novo Rusko ime za pecivo
A jas koga pravam pasta_salata... E. Togas e cistenje na friziderot. Od Se po malku ostanato... I vklpoeno vo vkusen obrok
Вашата креативност. Поздрав и секое добро.
Se trudam da pisuvam razbirlivo i. Vo detalji
Seta postapka najcesto ja potkrepuvam so doplnitelni fotografii
Milo Mi e. Ako nekoj moj recept Se nasol na vasata trpeza
Na stranava imase golem tehnicki problem i isceznaa moi 900 recepti
Prethodnive denovi intenzivno rabotev, odnosno gi pisuvav recceptite povtorno za onie sto sum 100%sigurna.
Ke ostanat mnogu recepti nevrateni na stranava, od pricina sto ne znam koi. Sostojki sum gi koristela vo dadeniot moment, odnosno sum rabotela po intuicija
Tokmu zatoa, za vas, za pocituvacite na mojata kujna cuvstvuvam dolznost da odelam od moeto vreme i povtorno da gi pisuvam moite recepti, kako bi mozela redakcijata. Da gi vrati
Isprativ preku 300 veke objaven recepti i. Cekam timot da gi vrati vo mojot profil
Ostanuva tuka pred Se za vas, pocituvacite na mojata kujna, za koi znam deka Ve ima mnogu
Vi Blagodaram na podrskata na site vas sto me vrativte tuka
Ti blagodaram uste. Ednas od srce... Pretpostavuvam deka si Tikvesanka?
I ne e bitno... Voopsto
Bitno e postovanjeto, covecnosta, ljubovta, zdravjeto.....
Поздрав
Kontaktirav so MR i Se ona sto Isprativ e na meil
Znaci jas ne odam so niv nA povtorno objava, tuku so nivno vrakanje na stranava
Smetam deka treba da kontaktirate so redakcijata
Pozdrav