Секоја домаќинка има свој рецепт за кори, јас ги правам вака
Од наведените состојкисе замесува тесто на јако,треба убаво да се измеси,па се дели на 2-3 дела.Се оформуваат во ваљак,малку се сплескуваат, се премачкуваат со малку масленце.
Се покриваат со најлонска фолија.
Се зема еден дел, се сечи на парчиња со дебелина од еден прст.
Се поминуваат на машина на 2-ка, 4-ка, па на 6-ка на најслабо.
Се сушат.
?
п.с.Овде е доза од 64 јајца...

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани