Домашни, кандирани вишни
Подготовка:
1. Наберете вишни со дршките. Измијте ги, отстранете ги дршките и коските.
2. Ставете во тенџере, посипете го шеќерот и лимонтусот. Оставете да отстои 3 дена. Повремено мешајте.
3. По три дена ставете ја целата смеса во цедилка, за да се исцеди течноста.
Сирупот што ќе го добиете, околу 1 кг, ставете го во шише. Mожете да го користите како сируп за растворање или како додаток за колачи, пити, палачинки. Тоа е многу ароматично.
Може да се чува и во замрзнувач без замрзнување ќе биде, може одма да се користи.
4. Ставете ги вишните во чиста тегла до употреба. Тие можат да се чуваат во замрзнувачот без замрзнување.
Уживајте во овој фантастичен мирис и вкус.
Лиценца: Сите права се задржани