11
апр
2014
Грчки колачиња
Прво со миксер се матат јајцата со шеќерот, па се додаваат маслото, пецивото, содата бикарбона, циметот, мед и околу 600 гр брашно.
Сето убаво уште еднаш се измешува и со помош на 2 лажички се вадат мали топчиња во намрсен плех.
Се печат од 7-8 минути.
Ладни се лепат две по две со мармалад.
Се зема во раката едно колаче, до половина се потопува во подготвената глазура и се валка во кокос.
Напомена- мерицата, еден среден филџан содржи околу 100 гр .
Лиценца: Сите права се задржани
Kolacite sum gi probala,no kaj mene bea vo forma na srce. Vkusot prekrasen.
SLICNI I MNOGU VKUSNI
Mnogu slicno gi pravam,lesni brzi i mnogu vkusni,kaj mene osobeno decinjata luduvat po niv.