Преубав вкус добиен од печените несолени кикири кој му дава посебен шмек на колачот кој сега ќе ви го презентирам а иде вака...

Подготовка.
1.Во делимано миксерот скршете ги јајцата додадете го шеќерот и матетете додека не добиете убав густ крем.Во него додадете ги млекото,маслото и сите останати суви состојки и промешајте кратко на најмала брзина.Вака подготвеното тесто сипете го во намрсена ростер тава и печете половина час на 180 степени и уште деседина минути на крај на 200степени.Проверете со чечкалица дали ви останува тесто на неа. Доколку не останува значи тестото е печено извадете и оставете да се олади.
2.Во касерола на тивок огин сипете го млекото и шеќерта да се растопи веднаш додадете ја чоколадата.Тивко нека врие се додека не се стопи и чоколадата тргнете на страна и додадете ги двете лажици рум.
3.Колачот исечете го на коцки и прелите го со чоколадниот прелив и посолете по желба со мелени кикирики или кокос.
Забелешка.
Колачот го имам запишано одамна во оригиналот стои без мелени кикирики туку ореви.
Добар апетит!!!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани