Доколку ви се најават гости или пак ви дојдат ненајавени гости, а пак и ги имате и потребните состојки, оваа обланда се подготвува за 10 минути.

1. Урдата ја мешаме со киселата павлака и ја мачкаме обландата со овој фил, на покрупната релјефна страна.
2. Обландата ја ставаме на влажна крпа.
3. Рендаме кашкавал, сирење, салама врз неа и потоа нафрламе сечкан кулен или чајна.
4. Обландата ни е веќе омекната и ја виткаме во ролат.
5. Декорираме по желба, сечеме и служиме.

Точни се мерките за урдата и киселата павлака, останатите се произволни, по вкус.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани