Бонжита Кларита
Уште еден мој авторски рецепт кој случајно беше осмислен за потребата на изложбата на храна, под мотото Храна без месо во рамките на Бит Фест, за кој со задоволство нескромно ќе кажам дека сите кои го пробаа го бендисаа =)
Во суво тенџере на умерен оган малку пропечете го сусамот. Потоа додадете го маргаринот, белото чоколладо, шеќерот и медот. Оставете да се стопат, па додадете ја и алвата ситно исецкана, промешајте и тргнете го тенџерето од оган и додадете ги кикирите. Корнфлексот благо издробете/искршете го преку најлонче со раце и на крај додадете го и него со житарките. Се убаво измешајте. Обложете калап (20х30) со пек хартија или дебел целофан и распоредете ја рамномерно смесата со помош на навлажнети раце.
Оставете на ладно место да се здрви, па со остар нож исечете на штангли.
На крај ви останува само да уживате во вкусот ; )
Лиценца: Сите права се задржани
треба превод?
Со овие предлозите бизмис-мизмис :) не сакам да конкурирам на битолски Прогрес, инаку ... :р
Лудо, лагџуриус врска немам што значи, превод треба, ако не ќе си го преведам по мое како што ќе ми чини ;)