1
јун
2013
Бели лондоњерки
Маргаринот се бие со жолчките, се додаваат сите состојки горе набројани освен мармаладот. Правоаголно тавче бр.40 се премачкува со масло и се посипува со брашно, смесата се излева во него, се печи на 200, се вади од рерна и се премачкува мармалад, се враќа пак в рерна да подзапечи мармаладот (околу 5-6 мин).
Претходно ги биеме белките со шеќер за шамот и ги нанесуваме врз топол колач, најгоре се посипуваат мелени ореви и пак се враќа во рерна да се запечи се до благо румена коричка додека се образува на површината, се лади после се сечи...
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
eden od prvite kolaci koi gi imam praveno