Баварско пециво
Рецептов го најдов одамна на еден блог.
Од сите состојки се замесува тесто и се остава да одмори околу 30-40 минути. Кога тестото е стасано се дели на 10 топчиња, секое од нив се формира во убаво кругче и се редат во плех на хартија. Се оставаат уште 20 минути да одморат. Во мегувреме се стават 10 чаши вода во сад на оган и се додава содата, се остава да зоврие. Стасаните топчиња се пуштат во водата и се варат по 40 секунди од двете страни. Со лажица решетка се вадат и се редат во плехот. Одозгора се премачкуваат со жолчката разматена со вода, се посипуваат со сусам и крупна сол. Се печат на 220 ц околу 15-20 минути.
Интересни излегоа, нешто како варен ѓеврек. Нам ни се допаднаа што значи ќе се прават пак...
Лиценца: Сите права се задржани
Ovie tvoive super izgledaat:)