Се замесува брашното исто како за кифли.Се остава да надојде.Потоа се дели тестото на 11 топчиња и се мачка со масло.Се одмара 10мин.Секое топче се дели на 2 дела се прават ленти и се вртат наизменично.Се варат во солената вода 30сек.Потоа се увалуваат во сусам и се печчат на 200С-25мин.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани