7
авг
2013
Ароматични фритули
Некако покомплицирано ми звучеа кога ги читав, па мораа да бидат испробани, предлог да се избегнат стандард верзиите, понекогаш сите сакаме нешто поинакво во бит суштината им е иста само ги двои аромата.
Од предвидените состојки се меси тесто кое кога е доволно месено треба да се двои од садот, мека конзистенција затоа рацете премачкани со масло. Така се остава да отстои 1 саат. Не се премесува после тоа само се спушта со лажица од тестото во врело масло и се пржат. Понатаму пожелно би било да се извалкаат во шеќер прав, арно ама немав во моментот па си импровизирав со обичен и ете ги.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови