Испечати

Ароматични фритули

Ароматични фритули

Состојки

  • 180-200мл. млеко
  • 350гр. брашно
  • 1/2 кесичка печиво
  • 1/2 кора од лимон рендана
  • 40гр. шеќер, ноктец сол
  • 1 кесичка ванила-рум (ароматична ванила)
  • 1лајца коњак
  • 1цело јајце

Подготовка

Некако покомплицирано ми звучеа кога ги читав, па мораа да бидат испробани, предлог да се избегнат стандард верзиите, понекогаш сите сакаме нешто поинакво во бит суштината им е иста само ги двои аромата.
Од предвидените состојки се меси тесто кое кога е доволно месено треба да се двои од садот, мека конзистенција затоа рацете премачкани со масло. Така се остава да отстои 1 саат. Не се премесува после тоа само се спушта со лажица од тестото во врело масло и се пржат. Понатаму пожелно би било да се извалкаат во шеќер прав, арно ама немав во моментот па си импровизирав со обичен и ете ги.