Американери со нутела
1. Се мати кратко путерот кој стоел на собна температура. Се додава шеќерот и се мати пенасто.
2. Се мешаат сувите состојки во посебен сад и се додаваат на путерот. Се меша.
3. Се додаваат јајцата едно по едно, добро се микса и на крај се додава млекото.
4. Одкако се добро е измиксано, со лажиче се вадат топченца и се ставаат во плех, покриен со пек папир (потребни се два плеха).
5. Се печат на 180 ст Ц околу 12-15 мин, или додека малку заруменат.
6. Штом се изладат, се лепат по две со нутела.
Овие се едни од најомилените колачиња на американските деца, можат да се јадат и поединечно, но посебно се убави како сендвич со нутела.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Ovie kolacinja po originalniot recept ne se lepat kako sendvic, kako sto se pravi obavezno so WP, se jadat kako keksi, no "nie" bidejki nisto ne jademe bez nutela i ovie gi mackame i gi lepime.