Многу вкусни мињони.

Прво се вадат од шербетот вишните од слатко и се потопуваат во рум.
Така нека одстојат 10-12 часа или може преку ноќ.
Потоа се цедат од течноста.
Во вангличка се става белката, се мати, се додава шеќерот, мармаладот, чоколадото, бисквитите, оревите.
По потреба се додаваат 1-2 лажичиња рум каде ноќеваа вишните.
Убаво се изработува со рака.
Се зема топче, се расплескува на дланката, се става една вишна и се формира бомбица.
Се редат на послужавник.
Над пареа се растопува црното чоколадо со маслото и секој мињон со помош на вилушка се потопува во растопеното чоколадо.
Се декорираат со бело растопено чоколадо.
Се редат во хартиени корпи.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани