Испечати

Чизкејк лубеница (без печење)

Чизкејк лубеница (без печење)

Состојки

  • За основа
  • 400 гр бисквити
  • 100 гр путер
  • 100 гр кокос
  • 4 лаж млеко
  • За крем
  • 400 гр маскарпоне или крем сирење
  • 200 гр павлака
  • 50 гр шеќер во прав
  • 1 желатин
  • за желе
  • 300 мл црвен сок од
  • 1 желатин
  • За украсување
  • 100 гр црно чоколадо
  • друго
  • 1 боја црвена
  • 1 боја зелена

Подготовка

За основа
Измелете ги бисквитите, путерот стопете го, додајте го во мелените бисквити, додајте млеко, кокос,  зелена боја и се' измешајте.
Во калап рамномерно расподелете ја основата. Ставете во фрижидер.

За крем
Маскарпонето измешајте го со павлака, додајте шеќер во прав по вкус.
Желатинот измешајте го со 50 мл. ладна вода, оставете го да набабри, растопете го, додајте во маскарпонето. Ставете во него црвена боја.

Врз основа ставете едно длабоко чиниче завиткано во целофан. Околу чинвичето истурете го кремот и оставете во фрижидер да се стегне.
Кога ќе се стегне крем извадете го чинвичето.

За желе
Ставете го сокот да зоврие. Истурете го во него желатинот и промешајте. Оставете го да истине.
Истинато желе истурете го во празното место каде што беше чинивчето. Оставете во фрижидер да се стегне.
Чоколадото стопете го и направете фигури во вид на семки од лубеница.
Стегнатиот чизкејк украсете го со направени од чоколадо семки од лубеница.
Добар апетит!