8
авг
2013
Ќофтиња од модар патлиџан и урда
Модриот патлиџан се лупи и сецка на ситни коцки. Се пржат во малку масло додека да омекнат и се остава да се изладат. Јајцата, урдата, гризот и пециво ги мешаме заедно. Го додаваме и испржениот модар патлиџан сол, бибер и добро измешајте. Со лажица земете од смесата ставете во чинија во која има брашно и со раце извалкајте да формирате ќофтиња. Пржете во загреено масло на средна температура од двете страни.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Sigurno i ovie ke se probaat.
Del od eden rucek nedelava.... Sin mi mnogu gi bendisa :) Slikata ne e koj znae sto, ama morase nabrzina da bide... Jas gi pecev namesto da gi przam, ama mislam deka i taka mnogu ubavo mi ispadnaa.
Fala ti za receptot :)