Подготовка

1. Ситно исечкајте ја главицата кромид и потоа сите состојки заедно убаво измешајте ги. Оставете ја смесата околу половина час во фрижидер.

2. Потоа со лажиче ставајте од смесата во загреано масло да се пржат. Ова е најбрзиот начин. Но, ако сакате посиметрична форма, тогаш оформувајте ги со намастени раце пред да ги спуштите во маслото за пржење. Јас ги сакав вака рустични, а гостите не беа сигурни спрема изгледот дека е мелено месо во прашање. Секако, од истата смеса можите и плескавици да оформувате и да пржите.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови