Јафа колач
Подготовка:
1. Маргаринот со шеќерот и сокот се растопуваат на тивок оган.
2. Потоа се трга од оган се додаваат несквикот, бисквитите и се убаво се меша. По потреба можи да се додади од сокот, тоа зависи од бисквитите колку ќе примат. Смесата не треба ни да е многу мека, ни тврда, зошто при сушењето уште повеќе ќе се стврдни.
3. На крај се додаваат сецканите ресани и се обликува.
4. Се става во калап обложен со најлонска фолија или како јас ја обликував смесата како салама со помош на фолија и посипав со мелени ореви. Исто и саламата ја сушев на ладно 2-3 дена.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови