16
окт
2013
Штрудла со тиква - омилениот рецепт на баба ми
Тиквата се чисти и се ренда на крупната страна на рендето.
Корите се редат по четири. На секоја кора се попрскува со малце зејтин, на четвртата се става филот. Тиквата жива се реди на крајната страна од корите. Се става од шеќерот по целата должина на кората врз тиквата, две големи лажици, ванила и цимет.
Се витка во ролна и се става во тава.
Постапката се повторува додека се потрошат корите.
Се сече на парчиња по желба и се става да се пече во загреана рерна на 200степени. Кога ќе биде готова се вади од рерна и се просипува со шеќер во прав!
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Честитки и за РД :)