1. Шпагетите ги вариме и ги процедуваме. Ставаме 2 лажици масло за да не се залепат помеѓу себе.
2. Морковот го сечкаме или рендаме, прво него малку го упржуваме, па го ставаме кромидот.
3. Кромидот ситно го сечкаме во сечко и го ставаме на оган да се пропржи во морковот.
4. Ги додаваме доматите и тиквичката, кои сме ги исечкале на ситно, а доматите може и да ги изблендирате.
5. На тивко го готвиме ѓувечот, додека да се згусне односно да испари течноста од доматите.
6. Лукчето и зачините ги ставаме на крај, да пуштат мирис и да се поврзат вкусовите.
7. Сервирајте со шпагетите и пријатен апетит!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани