Шампињони во тесто
Најпрво за овај декоративен предлог се мијат шампињоните се потсекуваат на половина. Две правоаголни модли се премачкуваат путер и се посипуваат со палента. Се редат шампињоните една до друга надолжно и се прекриваат со солена смеса.
За солениот дел од тесто се бијат јајцата, се додава малку шеќер, на врв на лајче, се додаваат сите останати состојки, па се прекриваат шампињоните одозгора и се печи во загреана рерна на 180 да зарумени.
Само уште збор-два за калапите со средна должина се чија димензија до денес не сум ја измерила, така количината на печурки не е фиксна т.е. зависно од садот во кој ќе се печи, искалкулирајте сами.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови