Најпрво подгответе го пандишпанот
Путерот и чоколадата стопете ги на пареа и оставете ги да оладат.
Јајцата со шеќерот изматете ги да постанат кремасти и светли и потоа додајте ги путерот и чоколадата. Кратко изматете да се изедначат.
Брашното, кикириките и пецивото измешајте ги и додајте ги во смесата. Измешајте ги убаво со жица.
Смесата истурете ја во тава за печење бр.26 претходно намачкана со путер и посипана со брашно.
Печете во загреана рерна на 180 степени околу 30-35 мин.
Печениот пандишпан оставете го да олади и подгответе го филот.
Во еден сад изматете ја слатката павлака.
Во друг сад изматете ги путерот од кикирики и путерот со шеќерот во прав и потоа додајте ја изматената павлака. Повторно изматете ги да се изедначат.
Оладениот пандишпан исечете го хоризонтално на половина и со 1/3 од филот исфиловајте ја средината а со другиот дел премачкајте ја тортата одозгора и по страните.
Чоколадата со маслото стопете ги на пареа и премачкајте ја целата тоторта. Украсете ја со цели и дробени чоколадни кикирики во боја.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани