Од сите состојки за тесто замесете не лепливо тесто и оставете го да одмори 15 минути. Потоа поделете го на два дела.
Од едниот дел на набрашнета површина расучете правоаголна кора со димензии околу 25х42. Исечете ленти широки 6 цм. Наредете ја саламата исечена на тенки кругови и на половина по должината така што малку(околу 3мм) ќе излегува над кората. Превиткајте ја половина од кората над саламата. Завиткајте ја во ролат и притиснете го крајот од тестото убаво да се залепи. Наредете ги во плех обложен со хартија или во хартиени корпички или во калап за мафини.
Премачкајте ги со разматено јајце, наросете ги со сусам и ставете по едно парченце путер.Истата постапка повторете ја и со другата половина тесто.
Уклучете ја рерната да се загрее на 200 степени.
Печете ги околу 25 мин.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани