26
јул
2020
Солени мафини со блитва и сирење
Прво на листовите блитва им ги вадиме средишните, задебелени делови, ги миеме и кратко ги бланшираме.
Оставаме да се исцедат од водата и да се изладат.
Во вангличка ги ставаме јајцата, сол, бибер и матиме до побелување.
Со исклучен миксер додаваме масло, јогурт, пециво, брашно, дробено сирење и сецкана блитва.
Убаво ја соединуваме цела смеса.
Ја распоредуваме во 12 калапи за мафини.
Посипуваме со сусам и печиме околу 25 минути во загреана рерна.
Оставме малку да се изладат, па сервираме со чаша јогурт.
Лиценца: Сите права се задржани
Koga Mi treba za sarma, poveke listovi, kupuva od pazarot. Sega ja ima vo izobilstvo
Fala ti
Pozzz