13
сеп
2021
Солена торта со крем сирење
Подготовка
1. Со жица за матење изматете ги убаво јајцата со прстофат сол. Со постојано мешање, во млаз, додајте ги млекото и маслото. На крај додајте го грана сирењето, просеаното брашно и пециво.
Измешајте ја убаво смесата
2. Калапот во кој ќе печете(28цм) премачкајте го со малку масло. Ставете ја смесата во калапот и убаво израмнете. Печете на 180 степени, 25 минути(или зависно од рерната).
3. Оставете убаво да се олади во калапот, а потоа со помош на чинија превртете ја тортата. Премачкајте со крем сирењето.
4. Одозгора нанесете ја руколата, мини моцарелата, маслинките и доматот. Сосема малку одозгора попрскајте со маслиново масло.
Лиценца: Сите права се задржани