Во сад за матење ставете ги маргаринот, шеќерот и ванилата.
Матете додека не станат пенести.
Додајте го јајцето и матете додека се соединат убаво.
Потоа додајте го афионот и брашното и замесете тесто.
Тестото завиткајте го во најлонска фолија и оставете да стои во фрижидер 30 минути.
Од тестото меѓу 2 листа хартија за печење развлечете кора со дебелина по ваша желба и со калап вадете форми.
Колачињата наредете ги во плех обложен со хартија и печете на 180 степени, 15 минути.

Kремот измешајте го со маскарпонето.
Сите колачиња спојте ги со оваа мешавина од еурокрем и маскарпоне.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани