Испечати

Сендвич колачиња со афион

Сендвич колачиња со афион

Состојки

  • 250гр. маргарин(собна температура)
  • 1 јајце
  • 7 лажици шеќер
  • 100гр. афион
  • 350гр. брашно
  • 1 ванила
  • За лепење на колачињата
  • околу 200гр црн крем
  • 1 лажица маскарпоне

Подготовка

Во сад за матење ставете ги маргаринот, шеќерот и ванилата.
Матете додека не станат пенести.
Додајте го јајцето и матете додека се соединат убаво.
Потоа додајте го афионот и брашното и замесете тесто.
Тестото завиткајте го во најлонска фолија и оставете да стои во фрижидер 30 минути.
Од тестото меѓу 2 листа хартија за печење развлечете кора со дебелина по ваша желба и со калап вадете форми.
Колачињата наредете ги во плех обложен со хартија и печете на 180 степени, 15 минути.

Kремот измешајте го со маскарпонето.
Сите колачиња спојте ги со оваа мешавина од еурокрем и маскарпоне.