21
сеп
2015
Салата од цвекло (зимница)
Пиперките, испечете ги и излупете ги, а потоа исецкајте ги.
Цвеклото и морковите изрендајте ги на крупната страна на рендето.
Лукот и магдоносот ситно исецкајте ги. Тие се додаваат по желба и вкус. Сето ова измешајте го во длабока вангла или лонец.
Останатите состојки најпрво посебно измешајте ги, а потоа додадете ги и на крај се убаво измешајте. Покријте и оставете ја салатата да стои 20 часа пред да ја соберите во тегли. Во меѓувреме промешувајте. На крај, соберете ја салатата во чисти и суви тегли.
Лиценца: Сите права се задржани
Vesnic, ovde cvekloto od lukot i magdonosot nema sansa na zemja da ti mirisa. Tie mu ja pravat vsusnost i udarnata aroma. Bi ti preporacala pola, ili bar cetvrt doza da napravis i da probas ;) mozi i da go razjadis potoa hehe... sekako ako so lukot nemas problem ;)