Се замесува тесто од сите состојки. Кората од лимон се ренда и се меси додека стане убаво компактно тесто.
Тестото се суче во кора со дебелина од 3мм и се сече на ленти по должина околу 10см.
Најдобро ако имате ребраст нож да се сече со него затоа што самиот нож дава поубав изглед.
Секоја лента се рола, па се легнува на плехот и малку со помош на рацете се разлистува. Се печат околу 30 минути на 180 степени.

Шеќерот се налева со водата и се вари шербет. Се вари околу 10 минути по зовривањето.
Колачите треба да се млаки, а исто така и шербетот.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Без адаптирани дела