Розен кори или обланди со алва и локум
Подготовка
1. Водата и шеќерот се ставаат да зовријат 1 минута. Се додава локумот исечен на парчиња и откако скоро сиот ќе се стопи се додава иситнета алвата и какаото.
2. Кога се хомогено ќе се соедини се трга од рингла и се додаваат мелените ореви. Се филува топло со отприлика по 7 лажици на розен кора.
3. Филуваните кори се потиснуваат со тежок предмет и се оставаат така преку ноќ или неколку часа да се соединат и филот да се здрви.
4. Потоа се премачкуваат со стопено црно чоколадо и се шараат со белото или секако како ви е желба. Се оставаат 15на минути до половина час во фрижидер и се сечат на посакуваните парчиња. Ви препорачувам да ги сечите на коцки.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
кате, тоа жабарите ништо немаат бе :)))