31
мај
2013
Рафаело бомбици (со обично млеко)
1. Во тенџерче стопете го маргаринот. Тргнете го од оган и додадете го шеќерот во прав.
2. Оставете сосема малку да се излади и додадете го млекото. Мешајќи додадете ги кокосот и мелените бисквити.
3. Оставете ја смесата во фрижидер да се излади околу половина час.
4. Земајте со рака од смесата, ставете лешник внатре. Формирајте бомбици и валкајте ги во кокос.
Од оваа доза излегуваа околу 25-30 рафаело бомбици. Вие може да ја прилагодите според ваши потреби.
Овие бомбици се лесни, едноставни, а премногу вкусни.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови