Брзо, лесно, сочно, вкусно :)

Изматете ги јајцата со маслото. Додадете го јогуртот, а потоа и брашното и пецивото. Матете додека смесата да стане еднолична. Треба да добиете густа смеса.
Доколку сакате додадете потпечен сусам, сол, бибер, провансалска мешавина и изматете да се изедначи.

Загрејте го апаратчето за крофни, полнете ги калапчињата до врвот, затворете го апаратчето и печете 5-6 минути.

Крофничките се помеки кога се топли. Убави се и сочни.

За да си го олесните сипањето на смесата во апратчето користете шприц за слатки или кесе за замрзнување на кое ќе му го одсечете врвот. Полнете го кесето со смесата и истиснувајте во калапчињата преку исечениот дел.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани