23
мај
2014
Похуван ослиќ со пиво
Подготовка
На рибата и ја остранувам кожата и ја сечам на парчиња.
Во пивото го додавам брашното и сите останати состојки, пивото и матам додека не запени. Во смесата за похување ги ставам парчињата риба и ги пржам во загреано масло.
Овде мирисот на пржена риба не се чуствува, а рибата има посебен вкус.Послужувам со компир салата.
Добар апетит!!!
Лиценца: Сите права се задржани
krckavo e i vkusno
Филетите нека ти бидат убаво одмрзнати и на решетка(цедалка) стави ги убаво да се исцедат.Пржи ги во средно загреано масло додека не ја добијат посакуваната боја (околу 3 минути од секоја страна).Извади ги во тањир обложен со хартија да го впијат вишокот на масло.Поздрав:)