Испечати

Похуван ослиќ со пиво

Похуван ослиќ со пиво

Состојки

  • 1кг ослиќ или филети ослиќ
  • смеса за похување
  • 1 мал филџан брашно (100мл)
  • 1 лажица мешан зачин
  • 200мл пиво
  • 1/2 пециво
  • прстофат сол и лажичка црвен пипер
  • масло за пржење

Подготовка

Подготовка
На рибата и ја остранувам кожата и ја сечам на парчиња.
Во пивото го додавам брашното и сите останати состојки, пивото и матам додека не запени. Во смесата за похување ги ставам парчињата риба и ги пржам во загреано масло.
Овде мирисот на пржена риба не се чуствува, а рибата има посебен вкус.Послужувам со компир салата.
Добар апетит!!!