3
мар
2013
Поховани соини шницли
Се става вода во сад да зоврие, се посолува, се ставаат соините шницли се варат 30 мин додека омекнат. Кога се сварени се цеди вишокот вода, се вадат шницлите и се оставаат во фрижидер да се оладат.15-20 мин. Се ваѓаат се цедат од вишокот вода стегајќи ги со рацете, се оставаат на салафетка да се исушат.
Се загрева масло во тава и кога е загреано секоја шницла се намакува во изматено јајце, се валка во презла и се става да се пржи. Постапката се повторува со останатите шницли.
Овие шницли одат во прилог од компир пире или салата или друго по желба...
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови
Не ми замерувај. Јас имам изопачен вкус за храна. Се сложувам со Кате погоре и тоа плус ќе додадам-велат поздраво било :)