21
фев
2015
Посна сарма од лозов лист на мој начин
Оризот измијте го и ставете го да се обари околу 15 - 20 минути. На масло пропржете го кромидот, празот, морковот. Откако ќе добијат убава златна боја додадете ги шампињоните, малку обарениот ориз, просото и киноата. Пржете уште неколку минути и додадете ја доматната салца и свежиот магдонос. Зачинете и посолете по желба. Со вака подготвената смеса насипете ги лозовите листови и формирајте сарми. Наредете ги во земјена или ростер тава истурете 200мл вода зачинете и печете околу 1 час на 220 степени. Послужете ги топли со прилог по желба. Добар апетит.
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови