Подготовка

1. Исечкајте го во сецко кромидот, а лебот натопете го во вода и многу малку (благо) исцедете го, па издробете го и додајте го во меленото место.

2. Измешајте ги сите состојки и формирајте топки колку мало до средно јаболко. Ставете ги во рамен послужавник и потоа во фрижидер барем 15минути додека го спремате филот.

3. Изрендајте го кашкавалот и додадете ги јајцето и павлаката. Измешејте хомогено, па доколку сакате додадете копар или магдонос по желба.

4. Формираните топки префрлете ги во плех, обложен со пек-хартија и со помош на чаша, чиј газер сте го намрсиле, направете длабина притискајќи одозгора. Во длабината ставете од филот. Печете на 200С околу 25 минути.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови