16
фев
2022
Пица со мелено месо, сирења и јајца од потполошка
ПодготовкаЧ
1. Меленото месо и кромидот и сланината исечкани на ситни коцки испржете ги додека испари водата. Додадете ги зачините и доматниот сос. Пржете уште кратко време додека се убаво се соедини.
2. На полуготовото смрзнато тесто за пица најпрво ставете сос од филот и размачкајте насекаде, потоа одозгора распоредете од меленото месо. Врз него ставете листови кашкавал и моцарела, или само едното од двете и на крај скршете по 4 потполошкини јајца на секое тесто.
3. Поросете со италијански зачин или оригано и печете 10-15 минути во загреана рерна на 220С
Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови