ПодготовкаЧ

1. Меленото месо и кромидот и сланината исечкани на ситни коцки испржете ги додека испари водата. Додадете ги зачините и доматниот сос. Пржете уште кратко време додека се убаво се соедини.

2. На полуготовото смрзнато тесто за пица најпрво ставете сос од филот и размачкајте насекаде, потоа одозгора распоредете од меленото месо. Врз него ставете листови кашкавал и моцарела, или само едното од двете и на крај скршете по 4 потполошкини јајца на секое тесто.

3. Поросете со италијански зачин или оригано и печете 10-15 минути во загреана рерна на 220С

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови