Пилешко со карфиол и печурки
1. Пилешкиот стек се сече на помали парчиња, се зачинува со сол, мелен бибер, мед и сенф и се пржи во маслиново масло. Откако ќе се испржи се трга настрана.
2. Карфиолот се сече на парчиња, се зачинува со сол и мелен бибер и се пржи кратко, додека не почне да ја менува бојата.
3. Свежите печурки се зачинуваат со буковец, куркума и соја сос и се пржат во посебна тава.
4. Морковите се сечат на тенки ленти и се пропржуваат кратко во маслиново масло.
5. На крај карфиолот, свежите печурки и морковите се додаваат во тавата со пилешкиот стек и сите состојки заедно се мешаат.
* По желба може да се додаде ситно сецкан магдонос.
Лиценца: Сите права се задржани