Пилешкиот стек се сечи на текни долгнавести парчиња со ширина од 1 см.
Најпрво се матат белките. Посебно се матат жолчките со пивото и брашното и потоа се додаваат на изматените белки. Убаво се промешува. (Јас употребив пола доза од ова и точно ми стигна за половина кг стек. Но, така ми е запишан рецептот и оригинал го пренесувам...можеби има врска ако правите покуси парчиња од овие на сликата).
Секое парче стек прво се валка во брашно и потоа во смесата и се пржи во загреано масло од сите страни додека не добие убава боја. Пржените пилешки прсти се одложуваат на книжна салфетка за да се упие вишокот на мрснотија.
Оризот и водата се варат. На крај се додаваат зачинот, сенфот и жолчката и се остава на оган уште 5 мин. За тоа време треба без прекин да се меша.
Добар апетит!

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Сите права се задржани