6 белки заедно со 500гр шеќер и оревите се ставаат на пареа да се згуснат. Се меша постојано околу 25 минути додека смесата се спои-врзе и се внимава да не зоврие.
Се трга настрана убаво да се излади и во смесата се додава едно цело јајце и една рамна лажица брашно.
Во плех на хартија за печење со малечко лажиче се става од смесата ама на поголемо растојание. Се печат околу 15 минути на 170 степени притоа се внимава одозгора да фатат малку коричка.
Оладени се спојуваат по две со малку фил.

Фил
Жолчките се матат на пареа со шеќерот, а потоа се додава чоколадата и маргаринот и се остава убаво да се излади.

Фотографиите во овој рецепт се авторски фотографии.

Лиценца: Криејтив Комонс - Наведи извор - Некомерцијално - Сподели под исти услови